torsdag 28 januari 2010

Han sålde sin frihet Av Otfried Preussler 578m

Den är boken handlar om en fjortonårig pojke vid namn krabat. En natt drömmer han något konstigt. En röst säger åt honom att bege sig till en kvarn som ligger vid byn Schwarzkollm. Denna dröm upprepas två gånger till så krabat beger sig till denna kvarn. Där träffar han en man som kallas mäster. Krabat blir lovad utbildning som handlar om mer en att arbeta på en kvarn. Det finns elva pojkar till som har arbetat några år längre än han själv.

Efter några veckor har pojkarna lektion varje fredag natt. Igentligen kallas kvarnen Svarta skolan för där lär de sig att ha makt över andra människor till ett förfärligt högt pris.

Den här boken är väldigt kuslig. Man lär sig att det är aldrig bra med för mycket makt och att frihet är bland det bästa man kan ha. Den är inte så lång jag skulle han önskat för det är svårt att sluta läsa den är så spännande.

1 kommentar:

  1. Det låter verkligen som en spännande bok. Den är rätt gammal och vi har den inte längre på biblioteket. Kanske man skulle försöka köpa in den igen?

    SvaraRadera