torsdag 28 januari 2010

Harry Potter och Halvblodsprinsen av J.K Rowling 1801 m

Det knackar på dörren klockan elva hos familjen Dursley. Det är Dumbledore som tar med sig Harry till en gammal Hogwartslärare Professor Snigelhorn. Tack vare Harry lyckades de övertala honom att ta jobbet som trolldryckslärare.

När Harry och han bästa vänner Ron och Hermione ska köpa böcker upptäcker de att Malfoy beter sig lite konstigt. Harry börjar tro att Malfoy är en dödsätare. När Harry ska ha trolldryckskonst har han glömt att köpa en bok så han får låna en gammal bok. Den verkar tillhöra en mystisk person som kallar sig Halvblodsprinsen. Där står det genvägar och fuskknep till olika trolldrycker. Det dröjer inte länge tills Harry blir den bästa eleven i klassen. Med hjälp av den boken vinner han en turdryck som kallas Felix Felicis.

Som med alla andra Harry Potter böcker var den här att det är en bra och spännande bok speciellt slutet. Jag har haft svårt att slita mig från boken, men jag rekommenderar att läsa de andra böckerna i serien först.

1 kommentar:

  1. En väldigt bra recension Dennis. Tänk att Harry hemfaller åt att bli en sån fusknisse i denna bok. Han som annars är så duktig.

    SvaraRadera